Akbank

25.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

İhtiyaç Kredisi Çeşitleri

Güncelleme: 11.09.2024
Yayımlama: 30.09.2015
Paylaş
İçindekiler

İhtiyaç Kredisi Çeşitleri

Tüketicilerin nakit ihtiyaçlarını karşıladıkları, kısa vadeli ve düşük tutarlı bir kredi türü olan ihtiyaç kredisinin birçok çeşidi bulunur. Yasal olarak bazı istisnai durumlar dışında 36 ay vade ile sınırlandırılan ve tüketici kredisi olarak da bilinen ihtiyaç kredisi gerçek kişilerin talep edeceği bir kredi seçeneği olarak karşımıza çıkar.

Çoğu bankada en yüksek 50.000 TL’ye kadar kullanabilen ihtiyaç kredisi gelir ve kredi durumuna bağlı olarak bazı bankalarda 100.000 TL’ye kadar da talep edilebilir. Ayrıca ihtiyaç kredileri ipotekli ve ipoteksiz olarak iki gruba ayrılır.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor.

1- İpoteksiz İhtiyaç Kredisi Türleri

Bankaya herhangi bir teminat (konut, arsa, taşıt vb.) göstermeden, acil nakit ihtiyaçları karşılayabilmek adına kullanılan ipoteksiz ihtiyaç kredilerinde birçok çeşit bulunur. Düğün, sağlık, tatil harcamaları gibi farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan nakit gereksinimlerini bu krediye başvurarak giderebiliriz. 

Kampanya dönemlerinde bayram, bedelli askerlik, tatil kredisi gibi farklı seçenekleri tercih edilebilen ipoteksiz ihtiyaç kredileri aynı zamanda her dönemde geçerli olan borç birleştirme, evlilik kredisi gibi durumlar için de kullanabilir.

Borç Transfer Kredisi

Mevcut ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarının tek bir kredide toplanmasıdır. Tüketicinin tüm borçlarını tek bir bankada topladığı borç transfer kredisinde aynı tür krediler birleştirilir. Örneğin mevcutta konut ve ihtiyaç kredisi olan bir tüketici bu borçlarını tek kredide toplayamaz. Her kredi türünün vade süresi ve vergilendirme sistemi farklı olduğu için bu birleştirme yasal açıdan mümkün olamaz. Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için borç kapatma kredisi sayfamızı ziyaret edin.

Evlilik Kredisi

Evlilik hazırlıkları aşamasında gerekli harcamaları karşılamak adına özellikle düğün sezonlarında artan talepler için bankalar taksit ertelemeli olarak da bu krediyi sunabilir. Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için evlilik kredisi sayfamızı ziyaret edin.

Eşya Kredisi

Mobilya, beyaz eşya, teknolojik ürünler gibi ihtiyaçlarımızı eşya/alışveriş kredisi kullanarak karşılayabiliriz. Genellikle düşük tutarlı ve kısa vadeli olarak kullanıldığı için çoğunlukla sigorta yapılmaz ve dosya masrafı alınmaz.

Eğitim Kredisi

Kişinin ya da bir aile bireyinin eğitim masraflarını karşılayabilmesi adına talep edilebilen eğitim kredisi banka şubeleri kadar eğitim kurumları aracılığıyla da verilir. Detaylı bilgi için eğitim kredisi sayfamızı ziyaret edin.

Sağlık Kredisi

Sağlık problemleri nedeniyle bankalardan kullanılan bir ihtiyaç kredisidir. Özel sağlık kuruluşları herhangi bir banka ile anlaşma yaparak, bu bankadan uygun koşullarla kredi kullanılmasını sağlayabilir.

Tatil Kredisi

Bankaların genellikle yaz aylarında veya uzun tatil dönemlerinde yaptığı bir kampanya kredisi olan tatil kredisinde taksit erteleme imkânı da bulunur. Detaylı bilgi için tatil kredisi sayfamızı ziyaret edin.

Bayram Kredisi

Özellikle dini bayramlarda verilen uzun tatiller ve ziyaretlerde nakit ihtiyacın artmasına bağlı olarak bayram aylarına özel sunulan bir kredi türüdür. Kampanya dönemlerinde sunulduğu için faiz oranları normal ihtiyaç kredisine göre daha düşük olur. Detaylı bilgi için bayram kredisi sayfamızı ziyaret edin.

2- İpotekli İhtiyaç Kredisi

İpotekli ihtiyaç kredisi teminat karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi olarak tanımlanır. Bankalar veya finansman kuruluşları özellikle yüksek tutarlı ihtiyaç kredilerini (100.000 TL üstü tutarlar için) genel olarak ipotek karşılığı verebilir. 

İpotekli ihtiyaç kredilerinde ev, araba, arsa ipotek olarak alınabilir. Tapu sahibi, ev ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi talep edebilir. Araba veya arsada kredilendirme oranı değişkenlik gösterebilir. İpotekli ihtiyaç kredilerinin vadesi BDDK kararı ile en fazla 36 ay olacak şekilde sınırlandırılmıştır. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder