Akbank

45.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

e-Devlet Üzerinden Abonelik İptali

Güncelleme: 10.10.2024
Yayımlama: 30.07.2024
Paylaş
İçindekiler

e-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nedir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme ile 26 Ekim 2020 tarihi itibariyle abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait abonelik iptalleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

e-Devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz fesih başvurunuzun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirmenin, hizmet sağlayıcınız tarafından durdurulması gerekiyor. 

e-Devlet Üzerinden Hangi Abonelikler İptal Edilebiliyor?

e-Devlet Kapısı “Abonelik Fesih Başvurusu” hizmeti kapsamında, şu servislerin abonelikleri için fesih başvuruları online olarak yapılabiliyor:

  • Vodafone/Vodafone Net abonelik fesih başvurusu
  • TT Mobil/TT Net abonelik fesih başvurusu
  • D Smart abonelik fesih başvurusu
  • Turknet abonelik fesih başvurusu
  • Digiturk abonelik fesih başvurusu
  • Türk Telekom abonelik fesih başvurusu 
  • Superonline abonelik fesih başvurusu
  • Turkcell abonelik fesih başvurusu
  • Millenicom abonelik fesih başvurusu
  • Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. abonelik fesih başvurusu

Elektrik, su, doğal gaz aboneliklerini açma veya taşıma konusunda detaylı bilgiyi elektrik, su, doğal gaz abonelikleri nasıl alınır sayfamızdan edinin. 

e-Devlet Abonelik İptali

e-Devlet Abonelik Fesih Başvurusu Nasıl Yapılır?

Abonelik iptal işlemini gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Şifre girişinizin ardından izlemeniz gereken adımlar ise şöyle: 

  1. E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kutusuna “BTK abonelik fesih” yazarak ilgili sayfaya gidin.
  2. Açılan ekranda ‘kimliğimi şimdi doğrula’ adımını geçmek için mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet’e giriş yapın.
  3. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. 
  4. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
  5. Son olarak abonelik fesih belgesini imzalayın. 

Yaptığınız başvurunun ardından ilgili hizmetin 24 saat içinde fesih edilmesi gerekiyor. İptal başvurunuzun sonucunu aynı hizmet sayfası üzerinden kontrol edebilirsiniz.

e-Devlet Abonelik İptali İnfografik

Taahhüdü Devam Eden Abonelikler İçin e-Devlet Üzerinden İptal Başvurusu Yapılabilir mi?

Sistem üzerinden abonelik fesih başvurusu yaparken varsa aboneliğinizin taahhüt bitiş süresi de gösteriliyor. Eğer servis sağlayıcınız ile 12 ya da 24 ay sürelerle değişen taahhüt anlaşmanız varsa iptal başvurusunu nereden yaptığınızın önemi kalmıyor. 

e-Devlet üzerinden yapılan iptal başvurularında da dilekçe, faks gibi iptal taleplerinde olduğu gibi anlaşma gereği hizmet sağlayıcı son faturaya cayma bedeli yansıtabiliyor. Bu nedenle abonelik iptali yapmadan önce hizmet aldığınız şirketin müşteri hizmetlerini arayarak yansıtılacak cayma bedelini öğrenmeniz faydalı olacaktır. Fazla gelen faturaya nasıl itiraz edilir öğrenmek için fazla gelen faturaya nasıl itiraz edilir sayfamızı inceleyin.

e-Devlet Üzerinden Yapılan Fesih Başvurusu İptal Edilebilir mi?

e-Devlet üzerinden yaptığınız abonelik fesih başvurusunun iptali şu an için söz konusu değil. Ancak böyle bir talebiniz varsa ilgili firmanın çağrı merkezini arayarak başvurunuzdan vazgeçme talebinizi iletebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken başvurudan itibaren 24 saat içinde hizmetinizin durdurulabilecek olduğudur.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder